Patrik Larsson

Students

Patrik Larsson

info [at] bypatrik.com

TRE noveller

Min bok är baserad på tre noveller ur Miranda Julys novellsamling "Ingen hör hemma här mer än du". Jag har jobbat med sättning av text, typografi och layout. För att få en större helhet i projektet ingår även screentryck och omslagspapper.
Arbetsstol_edited.jpg

Stenebyskolan - Arbetsstol

Reflekterande kontra mitt i fokus samt detalj på konstruktionslösning.<br><br> Sista projektet på Steneby med målet att göra en skräddarsydd arbetsstol med mina mått och för mina behov. Arbetet baseras på grundliga undersökningar kring stolstandarder, ergonomi och utvärderingar av mitt sittande. Det i sin tur ledde till mycket arbete med att bygga mock-up och undersöka vidare i skissform och sedan prover i trä. Målet var även att presentera mina undersökningar i en genomarbetad prototyp med många trätekniska utmaningar. Stolen är tillverkad av närproducerad svensk alm.
New_Wave_1_edited.jpg
New_Wave_2_edited.jpg

Stenebyskolan - New Wave

Möbeln binder samman återvinning och formgivning med strävan mot en hållbar utveckling.<br><br> New Wave var mitt bidrag till Stockholm Furniture Fair 2010, det är en källsorteringsmöbel som genom användarvänlighet och betingning ska få fler människor att ta sitt ansvar. Genom möbelns design vill jag höja upp källsorteringens status och göra funktionen i New Wave till något som placeras i finrummet och inte under diskbänken. Vågen på fronten symboliserar naturens kretslopp och uppmuntrar användaren att öppna vågen och hjälpa till att förhindra den globala uppvärmningen. Alla hörnsammansättningar är sinkade för bästa hållbarhet. Kistbottnen är av laminat för att underlätta städning. De fem kärlen, som är avtagbara, är upphängda på ett järnrör som fungerar som gångjärn då lådorna tippas ut. Kärlen är försedda med flera spår så att påsar i olika storlekar går att fästa. Kärlens bakstycke är tillverkat i ceder för att undvika dålig odör och undanhålla skadedjur.<br> New Wave är givetvis tillverkad i svensk björk.
Koksbord_edited.jpg

Stenebyskolan - Köksbord

Ett matsals- och köksbord utformat efter mina egna behov och önskemål. Ben och sargar är rundade för ett behagligt och nätt uttryck.<br> Tillverkat i björk.
Vagghangd forvaringsmobel 1_edited.jpg
vagghangd faravringsmobel_edited.jpg

Stenebyskolan - Vägghängd förvaringsmöbel

Möbeln är resultatet av ett fördjupningsarbete i valfri designer, i mitt fall Alvar Aalto.<br> Jag arbetade utifrån hållbarhet ur flera aspekter. Dels materialval och miljövänlig, slitstark ytbehandling men även starka sammanfogningar.<br> Möbeln platsar bra i hallmiljö som tillfällig arbetsplats då den tar liten plats.<br> Möbeln är snickrad i svensk björk och ytbehandlad med äggoljetempra
Skrin_edited.jpg

Stenebyskolan - Skrin

Ett skrin vars funktion är att bevara stämjärn och samtidigt fungera som ett praktiskt verktygsskrin.<br> Tillverkat i lönn. Magnetdetalj dold av valnöt.
NASP_edited.jpg

Stenebyskolan - Någonting att sitta på

En uppgift att tillverka någonting att sitta på av 1,5 m lång bräda. Allt material skulle användas. Jag gjorde en kombinerad pall och tidningsförvaring.<br> Furu, ytbehandlad med äggoljetempra.
Kontoret 2.jpg
Kontoret 1.jpg

Kontoret

"Extrastolen" - möbelprojekt på HDK Materialbegränsning till 2000x170x25 furu, 1500x18 järnrör, 500x250x1 plåt Allt material är använt. Ryggstöd samt del av armatur är basad och formpressad.

My Hood

Leksaksprojekt med deltagande i en spansk leksakstävling där syftet skulle vara att få kidzen kreativa.
IMG_0405.jpg

Spelworkshop

Anekdot, spelet som är resultatet av ett grupparbete
Kontor 4.jpg

Utforskande projekt

Undersökande designstudie kring människans välmående i kontorsmiljöer i förhållande till produkter och rum. Resultatet innehåller bland annat produkten Avklinga / Decay, en kupolformad ljudabsorbent och rumsavdelare. I projektet planerade jag en arbetsplats grundat i mina förstudier med fokus på människans perception av sin arbetsmiljö.
Tunnel 2.jpg

Ljusprojekt - Tunnel

Grupparbete med Love Hultén. Uppgift att lysa upp en gångtunnel.
PatrikLarssonJulmarknadStaende.jpg
Trädpussel HDK.jpg

H D K J U L

Högskolan för Design och Konsthantverks Julmarknad Svarvade träsnurror med svampform. Trädpussel som genom torkning spruckit upp likt ett pussel.

H D K J U L

Högskolan för Design och Konsthantverks Julmarknad Svarvade träsnurror med svampform. Trädpussel som genom torkning spruckit upp likt ett pussel.