Sofie Alm

Students

Sofie Alm

sofie [dot] alm [at] gmail [dot] com
Photographer: Anton Lindahl och Sofie Alm

Agdas samling

Ett projekt med en startpunkt i en samling. Bestick som på vägen har blivit fler och som egentligen inte hör ihop men de passar tillsammans. Min ingångspunkt i projektet handlar om att jag ville arbeta utifrån köket som rum, fotorealistiskt och gärna göra screentryck i något slags mönster. Projektet handlar om min släkt, pappas mormor Agda som tillsammans med morfar Klas ägde en butik i Dalarna där de sålde nästan allt man kan tänka sig. Besticken är hämtade från deras tid och är använda av dem. Mönstret kallar jag ”torka disk”, och förkläde och handduk är precis vad man använde på den tiden, precis som i dag för att torka sin disk. Även i den gamla butiken hade man förkläde för att skydda sina kläder. Projektet blev i sin tur en modern tolkning av en historia på ett handgjort sätt. Förklädet och handdukarna är screentryckta på eco- och linnetyg. Med detaljer av kopparfärgade tryckknappar och läderremmar ville jag följa de trender som finns idag. Jag ville även förhöja värdet på de bestick som har fotograferats och trycka dessa i kopparfärg.
Photographer: Sofie Alm

Tomteparaden

Skärbräda i MDF, laminerad
Photographer: Sofie Alm

Bee bar goes eco - goes patternparty

En mönsterkollektion för interiören på BEE BAR Göteborg. ”Det handlar om en knopp som är redo att blomma ut och en en fågel som är redo att flyga. Mina mönster vill jag ska ha en symbolik i att vara öppen och sluten. Och att komma ut när man är redo. Det handlar om omtanke och gemenskap. Och det vill jag att mina mönster ska uttrycka. Sedan ska de andra mönstren komplettera med uppstyrt och mingel och ska tillsammans bilda en mönsterfest. Jag vill att mina mönster ska ha samma känsla som av en kärleksfull bar. ”
Photographer: sofie alm

Mönster

En kollektion med tapeter

Vi är bara en del av det här

en fotobok om att förflytta fokus
Photographer: Sofie Alm

Arboretum

Tillägg i Arboretet, Botaniska Trädgården för en bättre förståelse av skogen. Platsinstallation och vykort på linnestruktur.
Photographer: sofie alm

Det man minns

Ett bokprojekt