Högskolan för design och konsthantverk

Kalender

jan
25
Öppna föreläsningar

KORVFEST!

Peter Johansson betecknar sitt tidiga konstnärskap som en 15-årig forskningsresa genom svenskheten. I skulpturer och installationer har han ohejdat och framgångsrikt tagit itu med omhuldade svenska företeelser som dalahästar, falukorv, folkdans och röda stugor.

Föreläsningen kommer att hållas på svenska.

Tidpunkt: 
15.00–17.00
Plats: 
Aulan, HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg
jan
27
Öppna föreläsningar

Lina Selander + Mija Renström

Lina Selander (13.00-14.30)

"Jag kommer att prata om mina metoder att arbeta med arkivbaserade filmer och installationer, samt föra en diskussion kring flera verk som visas i min separatutställning på Göteborgs Konsthall. Mitt arbete fokuserar ofta på tidpunkter i historien, där ett system eller en fysisk plats kollapsar och något nytt börjar växa fram. Mina verk kretsar kring bilder som minnen och avtryck"

Lina Selander kommer att prata på engelska.

Mija Renström (15.00-16.30)

Mija Renström, intendent för pedagogik på Göteborgs Konsthall, föreläser om hur ett pedagogisk program utvecklas i samarbete med utställningarnas konstnärer, curatorer och konsthallens personal. Hon kommer ge exempel på program som genomförs i samband med Lina Selanders utställning på Göteborgs Konsthall under hösten och samtala om vikten av att utveckla bra samarbete med lärarutbildningar.

Mija Renström kommer att prata på svenska.

Tidpunkt: 
13.00–16.30
Plats: 
Hörsalen, HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg