Öppna föreläsningar

Berit Lindefeldt: "Tillvarons kant"

Konstnären och skulptören Berit Lindefeldt berättar om sitt arbete som konstnär och skulptör. Läs mer på http://www.beritlindfeldt.se/

Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för allmänheten.

HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg

Öppet hus på HDK vid Steneby

HDK vid Steneby öppnar dörrarna för framtida studenter, lärare, studie- och yrkesvägledare, och nyfikna besökare.

Steneby, Enetsvägen 1, Dals Långed

Kalender pågående

Utställningar

Hur Det Kommer sig

Keramikstudenter från kandidat- och masterutbildningarna ställer ut med processen i fokus.

Keramiskt Center, Gärdesgatan 4B, Höganäs
Utställningar

Ny natur - before and after science

Mia E Göransson, adjungerad professor vid HDK, ställer ut på Kulturens Hus i Luleå. Mia E. Göransson är en av landets mest uppskattade konsthantverkare. Hon arbetar med keramiska, gjutna objekt och med naturen som främsta inspirationskälla. Hon lånar former från naturen som på vägen till konsthallarnas icke-naturliga omgivningar, abstraheras och blir strikt geometriska. Förunderliga landskap träder fram, organiska former som överraskar och lockar.

Kulturens Hus, Luleå.