"Change is all around us". After work-sittning med Fjord

Business & Design Lab vid HDK och ADA arrangerar en after work-sittning med Marysol Ortega från Fjord. Design and Innovation from Accenture Interactive.
Anmälan till info [at] adasweden.se (info [at] adasweden.se) senast 26 augusti.

17.00-18.30
HDK Aulan (Library), Kristinelundsgatan 6-8

Together.

Bakom utställningen Together, som tidigare har visats på möbelmässan i Milano i april, står 10 designstudenter som gått den fristående kursen Form som värdeskapare.
Info om utställningen på A-venue
Tidigare nyhet om utställningen.

Vernissage 31 aug, kl 16-20
A-venue, Kungsportsavenyen 25, Göteborg

Bild Berättande Bok

Hur växer nya bilderböcker och serier fram? Hur tänker en ny generation bildberättare? Gemensam utställning av HDK och Konstfack i samband med Bok- och biblioteksmässan. Producerad i samarbete med Stadsbiblioteket Göteborg.

Vernissage 20 september kl. 17.00
Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3, Göteborg

Nordic Illustration Seminar Series Vol. 2

Heldagsseminarium om bilderboksberättande.

9.00-16.00
Trappscenen, Göteborgs stadsbibliotek

Disputation Andrew Whitcomb (design)

Titel på avhandling: (re)Forming Accounts of Ethics in Design: Anecdote as a Way to Express the Experience of Designing Together
Opponent: Prof Clive Dilnot, School fo Art and Design History and Theory, Parsons, New York
Betygsnämnden: Prof Johan Redström (Umeå universitet), prof Mats Rosengren (Uppsala universitet), PhD Kristina Lindström (Malmö högskola).

Konstbiblioteket, HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg

Öppet Hus

Öppet Hus på HDK i Göteborg. Alla HDK:s utbildningsprogram presenteras och det ges möjlighet till rundvisning, samtal och möten.

HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg

Kalender pågående

Naturlig experimentell färgning

Som avslutning på sommarkursen med Jeanette Schäring visar studenterna upp sina arbeten. Mer om kursen här.

Årets deltagare:
Frida Nilsson, Benedicte Elise Eggesbø, Josefin Tingvall, Amanda Selinder, Henrika Hogmalm-Oskarson, Moa Båth, Lydia Vermaat-Wallin.

Vernissage 26/8 kl 12
Utställningshallen, Steneby, Dals Långed
jun

Entity - Eva Hild

Eva Hild, alumn från HDK, ställer ut skulpturer på Strandverket under sommaren. Läs mer på Strandverkets hemsida

Strandverket, Marstrand
maj

Textiltriennalen i Lodz: Ida-Lovisa Rudolfsson

HDK-alumnen Ida-Lovisa Rudolfsson, en av Sveriges mest uppmärksammade unga textilkonstnärer, ställer ut på Textiltriennalen i Lodz, Polen.

Mer info här

Lodz, Polen