Dialogue with Material. Seminariedagar på Steneby

Dialogue with Material. Seminariedagar på Steneby

Albert Paley presenterar sitt konstnärliga arbete på Steneby hösten 2011. Fotograf: Håkan Karlbrand

I samband med årets Artist-in-Residence på Steneby anordnas ett två dagar långt seminarium mellan den 4-5 oktober som fördjupar årets tema Dialogue with Material.  Under seminariedagarna, som är öppna för alla, bjuds det även på föreläsningar, utställningar och diskussioner.

Syftet med seminariedagarna är att de inbjudna konstnärerna ska dela med sig av sitt material och arbetsprocess till varandra, studenter och allmänhet. Varje konstnär representerar ett av de tre material som ligger till grund för utbildningarna vid Steneby: Trä, metall och textil.

De inbjudna konstnärerna är Jeanette Schäring, textilkonstnär och före detta student i konsthantverk på HDK, Rick Smith, konstsmed, och Fred Baier, möbelformgivare och designer.

Läs mer om Dialogue with Material.