Öppna föreläsningar

Nyheter
Öppna föreläsningar

Hedersdoktor Albert Paley föreläser på Röhsska Museet 21 okt

Albert Paley

I samband med att Albert Paley utnämns till hedersdoktor vid Göteborgs universitet ger han en föreläsning som är öppen för alla på Röhsska museet i Göteborg.

Albert Paley är en internationell föregångare på metallskulpturens arena, där han är känd för att ha utvecklat smidet inom den offentliga konstens område. Han startade sin konstnärskarriär vid mitten av 1960-talet som guldsmed och vid 60-talets slut började han intressera sig för järnsmide. Albert Paley berättar om sina 50 år som aktiv konstnär, med fokus på smide inom möbeldesign och hur han har utvecklat smidet inom den offentliga konstens område.

Albert Paleys verk återfinns i ett flertal museisamlingar, bland annat Metropolitan Museum of Art i New York, the Victoria and Albert Museum och the British Museum, London.

Under hösten 2011 genomförde Albert Paley ett Artist-in-Residence vid Steneby där han tillsammans med lärare och studenter skapade en samling verk som visats både på Röhsska museet i Göteborg samt på flera platser i USA.

Fri entré

Tid: 21 oktober kl 13
Plats: Röhska Musset, Vasagatan 37-39, Göteborg

Röhsska Museet