Ledig anställning som ekonom

GÖTEBORGS UNIVERSITET

LEDIGKUNGÖRELSE

2012-07-05

Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet ledigförklarar en tillsvidareanställning i en omfattning av heltid som

Ekonom

Ref nr 2012/149

Sista ansökningsdag: 2012-08-19

Två skolor, med spetskompetens inom design, konsthantverk samt slöjd- och bildlärarutbildning. Från och med 1 juli 2012 samlades verksamhet på Steneby i Dals Långed och nuvarande HDK i Göteborg under det gemensamma namnet HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk. Syftet med sammanslagningen är att skapa en internationellt präglad miljö för ämnesutvecklande och ämnesöverskridande utbildning och forskning.

Sammanslagningen är resultatet av ett omfattande utvecklingsarbete vid Konstnärliga fakulteten på Göteborgs universitet, som startade i början av 2010. Konstnärliga fakultetens sju institutioner är från och med 1 juli 2012 istället tre.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär kvalificerat ekonomiarbete där du kommer att ansvara för att leda och genomföra budget-, prognos- och uppföljningsarbetet för hela institutionen. Du kommer verka som ekonomisk rådgivare till personal med budgetansvar och förväntas komplettera beslutsunderlag till institutionsledningen med ekonomiska kalkyler och analyser.  Arbetet innebär även komplex redovisning där det ingår att förstå orsak och verkan av t.ex. omföringar, fördelning av anslag av interna som externa medel.  Du kommer även ha ansvar för att tillsammans med fakulteten och institutionen utveckla ekonomiadministrativa system och rutiner.

Du kommer även att ingå i fakultetens nätverk för ekonomipersonal samt samverka med övriga ekonomer på andra organisatoriska nivåer inom Göteborgs Universitetet.

Kvalifikationer

Du har förvaltningsekonomisk utbildning eller motsvarande, helst kombinerat med några års erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning.
Du ska akademisk examen inom ekonomi

För att lyckas behöver Du ha utmärkande god pedagogisk och kommunikativ förmåga som gör att Du kan lyfta fram de avgörande frågeställningarna i t.ex. budgetarbete och uppföljning och för att framgångsrikt kunna föra ekonomiska principdiskussioner med kollegor som inte är ekonomer.

Det krävs att du kan arbeta självständigt med ett strukturerat arbetssätt. Du ska ha förmåga att tänka strategiskt, konceptuellt och systemiskt. Vidare krävs att du kan vara drivande, tålmodig, noggrann och ha ett problemlösande förhållningsätt.

Vi kräver en dokumenterad god samarbetsförmåga då ekonomen ska samverka med många olika partners. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.
Datorvana och goda kunskaper i främst Agresso och Excel är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsanvisningar

Du söker anställningen online via Göteborgs universitet Lediga Anställningar Annonser i sökandeportalen

Övriga upplysningar

Anställningen är tillvidare och omfattar heltid Tillträde snarast

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av:
Jeantette Johansson, tel 031 786 4877, e-post jeanette.johansson@hdk.gu.se

Närmare upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av personalhandläggare
Anna-Karin Ingelström, tel 031-786 4885, e-post anna-karin.ingelstrom@konst.gu.se

Fackliga företrädare:

SACO Inger Fehn, tel.031-786 4393
OFR-s Gunilla Bergström, tel. 031 786 6448
SEKO Lennart Olsson, tel.031-786 1173

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att utgallras.

Göteborgs universitet är ett av de stora i Europa med drygt 39 000 studenter och 5 700 anställda. Verksamheten bedrivs i vetenskapsområden, till allra största del i centrala Göteborg. Utbildningen och forskningen har stor bredd och hög kvalitet – det vittnar sökandetryck och Nobelpris om.