Lene Due Jensen debuterar

Lene Due Jensen debuterar

Bodils kalas, Lene Due Jensen

HDK-alumn Lene Due Jensen debuterar med bilderboken om Bodil.

Lene Due Jensen
arbetar som frilansande illustratör sedan 1998. Hon har läst grafisk design på HDK och har genom åren arbetat med reklambyråer, läromedel och med tidningar både i Sverige och utomlands. Hon arbetar gärna med linjeteckning och collage. Lene Due Jensen kommer ursprungligen från Danmark och bor numera i Göteborg.

Bodils Kalas är hennes första egna bilderbok och den första boken i en planerad serie om Bodil. Boken ges ut av Alfabeta i höst.

Bodil fyller år. Då ska man ha kalas, tycker mamma. Men Bodil vill inte ha något kalas. Hon tycker det är läskigt. Det är mycket roligare att gå på andras kalas.

När gästerna kommer gömmer hon sig i en garderob. Men så plötsligt blir det helt tyst. Vad händer? Bodil blir så nyfiken att hon smyger ut och då ser hon hur alla leker och verkar ha hur kul som helst! Då kan Bodil inte låta bli att vara med. Och hon har jättekul! Det blir saft och tårta, paket, lekar och fiskdamm. Och när det är dags för gästerna att gå hem tycker Bodil att det har gått alldeles för snabbt. Bodil vill ha mer kalas!

2011 gick jag den fristående kursen Bilderböcker för barn på min gamla skola HDK. Jag tänkte inte skriva utan koncentrera mig på bilderna, men kursen var inspirerande och vi fick rådet att utgå från oss själva. Och det gjorde jag.

I "Bodils kalas" berättar jag om förväntningar och om kalas som jag minns det. Hur det kändes när jag var runt 5 år. Jag kommer ihåg ett kalas särskilt, jag sitter i köket, alla gästerna är i källaren och leker spöken. Det rullar på bra. Min mamma dukar, själv sitter jag på en pall och äter knäckebröd, i protest. Jag hatar tårta! Förväntningar kan vara bra och dåliga. Själv håller jag med Bodil - Kalas är roligare hemma hos någon annan!

Lene Due Jensen

Bilderböcker för barn 30 Hp