Om hundrafemtio år är vi historia.

Utställningar

Om hundrafemtio år är vi historia.

Om hundrafemtio år är vi historia. Utställning av kon sthantverksstudenter från HDK, Göteborgs universitet.

För etthundrafemtio år sedan nådde industrialiseringen Sverige, järnvägen kom till Katrineholm och Lina skrev ett kärleksbrev till Otto ”en hjertlig omfamning … älskar Dig!”.

Nitton konsthantverksstudenter, varav fem är utbytesstudenter, har gjort arbeten omkring titeln "Om hundrafemtio år är vi historia" . Vilka minnen kommer att finnas kvar efter dem? Hur kommer världen att se ut och var kommer konsthantverket att befinna sig om etthundrafemtio år? Det är svindlande när man tänker på tid. Före, efter och nu.

Studenterna visar arbeten som handlar om att bevara minnen, om kaos, samtiden, framtiden, teknologi, historier, om att växa upp och att ta ansvar inför framtidens samhälle. Vilka kommer man tro att vi (du och jag) var? För om historien handlar om något så är det om oss.

Studenterna som ställer ut går HDK:s konsthantverksutbildningar på grundnivå, årskurs 2, med fokus
keramik- , textil- och smyckekonst.

Välkommen!

Utställningsperiod: 22-27/5
Vernissage: 22/5 kl 15
Plats: Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12.

Affisch Om hundrafemtioår är vi historia.pdfLadda ner