Öppen Lunchföreläsning: Claus Noppeney

Öppna föreläsningar

Öppen Lunchföreläsning: Claus Noppeney

Claus Noppeney lunchföreläser på HDK. Ett samabete mellan Business & Design Lab och ADA. Foto Lucas Peters

Visste du att en det speciella med en del parfymvarumärken kan vara inspiration av olika känsloframkallande motiv som galenskap, melankoli och ilska? Välkommen på vårens första lunchföreläsning.

Vårens första lunchföreläsare är professor Claus Noppeney från Hochschule der Künste Bern i Schweiz. Claus Noppeney kommer att berätta om de ovanliga designprocesser som används vid parfymskapande.

Det speciella med ett visst parfymvarumärke kan vara att varje doftelement är inspirerat av olika känsloframkallande motiv som galenskap, melankoli och ilska. Under föreläsningen analyseras de olika designprocesser som kulminerar i skapandet av en ny doft och de faktorer som underlättar och stimulerar dessa processer.

Presentationen och det efterföljande samtalet är på engelska. Lunchseminariet är ett arrangemang av Business & Design Lab och ADA. Business & Design Lab - ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Välkommen!

Tid:

18/4 kl 12-13

Plats:

Aulan/konstbiblioteket på HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborgs universitet

Anmälan:

Anmäl dig till info [dot] ada [at] businessregion [dot] se senast den 16 april.

Lunch:

tar du med dig eller köper i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en vegetarisk eller en icke-vegetarisk smörgås. Glöm inte att ta med kontanter så går allt mycket snabbare.