ÖPPET HUS 2012

ÖPPET HUS 2012

Öppet Hus på HDK 30 november 2012

VÅGA, VAR NYFIKEN, BRY DIG OM. SÖK TILL HDK.

Vill du veta mer om våra utbildningar och funderar på att söka till HDK, Göteborgs universitet? Är du allmänt nyfiken på vad som händer på skolan?

Välkommen på ÖPPET HUS fredagen den 30 november 2012 kl 12 - 18

Under Öppet hus har du möjlighet att få:

• Utförlig information om HDK:s unika utbildningar på grundnivå och avancerad nivå

• Prata med personal och studenter som finns på plats

• Få svar på frågor om hur man förbereder sig, hur man söker in och hur studierna kan läggas upp
  • Gå på en guidad visning i huset eller gå runt på egen hand
  • Ta del av erfarenheter från före detta studenter som berättar hur det gått efter skolan
  • Informera dig om vad som händer inom forskarutbildning och forskning inom design och konsthantverk
  • Ta en pausfika i HDK:s café

Preliminärt program

Till höger på denna sida kan du ladda ner en pdf med ett översiktligt program för HDK:s öppet hus. Programmet kommer att justeras och uppdateras, tex med namn på medverkande, så gå gärna in här dagen före och ladda ner den senaste versionen av vårt program.

Information om våra utbildningar

Du kan också hitta mycket matnyttig information om våra utbildningar här.

Sista ansökningdatum: 15 januari och 15 april

Sista ansökningsdatum skiljer sig åt mellan de olika programmen. Kolla upp vad som gäller för den utbildning som du vill söka. Här nedan finner du en lista över sista ansökningsdatum. Till höger på denna sida hittar du även en sammanställning som du kan skriva ut.

15 januari 2013
Design, grundnivå
Keramikkonst, grundnivå
Smyckekonst, grundnivå
Textilkonst, grundnivå
Design, avancerad nivå
Business & Design, avancerad nivå
Child Culture Design, avancerad nivå
Konsthantverk, avancerad nivå

15 april 2013
Möbeldesign inriktning Trä, grundnivå
Järn & Stål / offentlig gestaltning, grundnivå
Textill – Kläder – Formgivning, grundnivå
Tillämpad konst och formgivning, avancerad nivå
Bild & visuell kultur, lärarutbildning
Slöjd, lärarutbildning

Du anmäler dig på www.antagning.se
Anmälan öppnar 30 november 2012.

Besök också Akademin Valand & Högskolan för scen och musik

För första gången har Göteborgs universitets alla konstnärliga utbildningar Öppet Hus samtidigt.
Passa därför också på att besöka nybildade Akademin Valand och Högskolan för scen och musik.

Hitta till HDK

Du hittar oss på Kristinelundsgatan 6-8, nära Avenyn och Röhsska museet. Klicka här, så kommer du till en karta på Göteborgs universitets hemsida.

Åka med allmänna kommunikationer till HDK:
Klicka här, så kommer du till Västtrafiks hemsida.

Välkommen till HDK!

NYA HDK - Två skolor blir en!

Två skolor, med spetskompetens inom design, konsthantverk samt slöjd- och bildlärarutbildning, blir snart en. Den 1 juli slås högskoleverksamheten på Steneby i Dals Långed och nuvarande HDK i Göteborg samman. ÖPPET HUS den 30 november kommer bara äga rum i Göteborg men är gemensamt för hela HDK så man kommer som besökare också att kunna få inblick i utbildningarna vid Steneby och möjlighet att träffa lärare och studenter därifrån.

Det nya HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk laddas då med fler utbildningar, fler studenter, ny kompetens och energi. I Dals Långed finns fyra utbildningar på grund- och avancerad nivå och i Göteborg finns tretton utbildningar på grund-, avancerad och forskarnivå. Sammanslagningen är resultatet av ett omfattande utvecklingsarbete vid Konstnärliga fakulteten på Göteborgs universitet. Konstnärliga fakultetens sju institutioner blir från och med 1 juli istället tre, där HDK är en av dessa.

Har du frågor kontakta info [at] hdk [dot] gu [dot] se

Affisch Öppet Hus 2013Ladda ner