Fristående kurser

Fristående kurser

HÖSTEN 2016 Skiss och visualisering, 6 hp

Bild: Conny Jakobsson

Skiss och visualisering, 6 högskolepoäng.

På kursen Skiss och visualisering får du lära dig grunderna inom skissteknik och utifrån din egen nivå utveckla detta till ett användbart verktyg i en designprocess. Fokus är på att skissa, utveckla och visualisera produkter och rumsligheter.

Kursen innehåller föreläsningar, men största delen ägnas åt att arbeta med egna skissövningar och att diskutera dessa med de andra deltagarna i kursen.  Du kommer efter att ha gått kursen ha fått en större förståelse för hur, varför och till vem du kommunicerar.

Kursen vänder sig till dig som har grundläggande behörighet för högskolestudier och ett intresse av att utveckla dig inom skiss och visualisering.

Kursplan

Kursperiod
Kursen ges onsdagar 18-21 under vecka 39 tom 46.

Grundläggande behörighet.

Särskilt urval.
Förutom grundläggande behörighet krävs att du lämnar in en skriftlig motivering, max 400 ord till varför du söker kursen, din CV och 4 bilder som visar på hur du skissar och eller visualiserar idag.

Ansökan sker i två steg under perioden 15 mars–15 april:

• Gör en webanmälan på antagning.se
  • Ladda upp din motivering (1 slide) din cv (1 slide) och dina 4 bilder (1 slide) I DAP. På grund av antagningsadministrativa skäl kommer uppladdning av dokument i DAP vara möjlig för sökanden fram till och med den 18/4.

För information om hur du loggar in och arbetar i DAP ladda ner Användarguiden som du hittar till höger på sidan. Det räcker inte att du laddar upp dina dokument i DAP, du måste också skicka in dem genom att klicka på knappen "send". Efter att du gjort det får du en bekräftelse på att dina dokument blivit inskickade (på skärmen, ej på mejl).

Har du frågor om kursen mejla kursansvarig lärare christian.stromqvist [at] hdk.gu.se
Har du frågor om anmälan mejla hdkadmission [at] hdk.gu.se

Inför kursstart publicerar information så som schema och välkomstbrev på GULs (Göteborgs universitets lärplattform) öppna sidor.

Antagningsbesked meddelas via antagning.se den 12/7.

Bild: Conny Jacobsson