SOMMARKURS 2012 Vedbränning tema landskap, 7,5 högskolepoäng

Fristående kurser

SOMMARKURS 2012 Vedbränning tema landskap, 7,5 högskolepoäng

Sommaren 2012 står HDK värd för en internationell workshop med fokus på skulptural keramik under temat landskap. Från sju länder kommer elva internationellt mycket framstående konstnärer, vilka alla har elden som en gemensam närmare.
Bränningar i olika vedugnar som exempelvis anagama kommer att vara i centrum.

FÖRLÄNGD ANSÖKAN 16 APRIL!

Den fristående kursen Vedbränning tema landskap arrangeras som en del i denna spännande workshop och är öppen för studenter från de nordiska högskolorna med inriktning keramikkonst samt yrkesverksamma keramiker. Du kommer att få ett unikt tillfälle att arbeta och bränna tillsammans med keramiker som Nina Hole från Danmark, Torbjörn Kvasbö från Norge, Takeshi Yasuda från England/Japan, José Antonio Sarmiento från Spanien, Dale Huffman och Keith Ekstam från USA, Ching Yuan Chang från Taiwan, m.fl.
Utöver det praktiska arbetet innehåller kursen researcharbete och en avslutande teoretisk del.

En materialavgift som täcker material, bränningar samt boende på SEK 1500 kommer att tas ut, studerande får 500 kr rabatt.

Kursen är öppen för studenter från de nordiska högskolorna med inriktning keramikkonst samt yrkesverksamma keramiker.

Kursperiod

16/7-19/8 2012

HDKs keramikverkstäder, centrala Göteborg, 23/7-4/8
HDKs Fältlaboratorium på Nääs, 35 km nordost om Göteborg, 5-12/8

Svenska och engelska

Grundläggande behörighet för högskolestudier

Urval
Kursen vänder sig till yrkesverksamma inom keramikkonst eller studerande på högskola inom ämnet keramikkonst. Förutom grundläggande behörighet krävs att du lämnar in en skriftlig motivering , max ½ A4 till varför du söker kursen, CV samt tre bilder på egna keramiska verk.

1. Under perioden 21 februari - 15 mars 16 april gör du en webanmälan på antagning.se samt skickar alla formella dokument som styrker din behörighet till VHS Antagningsservice 833 82 Strömsund.
    Kursens anmälningskod är GU-35004

1. Ladda upp din motivering, din CV och tre bilder i DAP.
    För information om hur du loggar in och arbetar i DAP ladda ner Användarguiden som du hittar till höger på sidan

Lärare Annett Florén och Eva Zaethreus har du frågor omkursen kontakta annett.floren@hdk.gu.se

Har du frågor om ansökan maila till anja.kristiansson@hdk.gu.se