Woodfired Landscapes. internationell workshop blir utställning.

Utställningar

Woodfired Landscapes. internationell workshop blir utställning.

Oval med öron. Annett Florén

Sommaren 2012 arrangerades en internationell workshop om den keramiska tekniken vedbränning, vid HDK och Nääs. Nu visas resultaten i utställningen Woodfired Landscapes på Röhsska Museet. Annett Florén, studierektor på keramikkonst, är en av de utställande konstnärerna.

Vedbränning är en traditionsrik keramisk teknik. Under fem veckor i somras genomfördes en internationell sommarkurs om tekniken för studenter och yrkesverksamma keramiker. Fokus låg på skulptural keramik på temat "landskap". Skulptural vedbränd keramik har inte visats tidigare i en utställning i Sverige, och verken premiärvisas nu på Röhsska museet.

Till workshopen inbjöds 11 konstnärer från 7 länder som alla har elden som gemensam nämnare, för att arbeta och utbyta kunskap och konstnärliga utrycksformer. Inbjudna konstnärer: Torbjörn Kvasbö (Norge), Nina Hole (Danmark), Annett Florén (Sverige), Helena Andersson (Sverige), Jose Antonio Sarmiento (Spanien), Ching Yuen Chang (Taiwan), Dale Huffman (USA), Dick Lehman (USA), Keith Ekstam (USA), Saturo Hoshino (Japan) & Takeshi Yasuda (GB/Japan).

Symposiet genomfördes med stöd från Västra Götalandsregionen, IASPIS, Estrid Ericsons Stiftelse, Helge Axelsson Johnsons Stiftelse, Letterstedska Föreningen samt Cebex. I samarbete med HDK och Röhsska museet.

Utställningsperiod: 16/10 2012 - 6/1 2013
Plats: Röhsska Museet, Vasagatan 37-39, Göteborg