Alumni

Nyheter
Alumni

Into the woods. Smyckekonstnär Linda Marie Karlsson ställer ut

Linda Marie Karlsson "Into the Woods"

Linda Marie Karlsson är smyckekonstnär utbildad vid HDK. Hon är en av nio yrkesverksamma smyckekonstnärer i arbetsgruppen Hnoss initiative* och även engagerad i Kontra*. Nu ställer hon ut på Two Little Birds.

 

"Into the woods bottnar i en fascination för träden och dess grenars former. Jag studerar och samlar grenar, ofta ligger de på marken och väntar på att förmultna. Jag ser något vemodigt och vackert i dessa förbisedda grenar, elektroformar dem till en kopparklädd yta, sätter dem samman i kluster och adderar material såsom ädelsten, silver, svartek och porslin. Smyckena blir som frusna ögonblick ur naturen.

I en djupare mening är Into the woods ett försök att rubba cykeln av födelse, tillväxt, död och förmultning. Som en kommentar till förgängligheten gör jag grenarna hållbara och odödliga. Jag förevigar och förädlar dem och ger dem en ny och upphöjd plats på en kropp. "

/ Linda Marie Karlsson, smyckekonstnär


*Hnoss initiative verkar för att sprida internationell och nationell smyckekonst genom att kurera utställningar, anordna seminarier samt föreläsningar inom ämnet.
* Kontra är en nystartad grupp smyckekonstnärer som arbetar för att göra smyckekonsten mer synlig och tillgänglig, se vidare www.kontrakonst.se.

Tid: Vernissage lördag 20/10 kl 13.00-17.00. Utställnignen pågår 20/10 - 28/11.?
Plats: Two Little Birds, Andra Långgatan 5, Göteborg

Mer om Two Little Birds