Öppna föreläsningar

Nyheter
Öppna föreläsningar

Steinunn Sigurðardóttir - prisbelönt isländsk modeskapare föreläser om ett hantverkskunnande som kan förflytta berg. HDK 4 november.

Admiral by STEiNUNN. Photo: Jonatan Gretarsson

Välkommen till en inspirerande, öppen föreläsning med Steinunn Sigurðardóttir, prisbelönt modeskapare bakom det isländska märket STEiNUNN. Med erfarenhet från flera stora modehus och prisade kollektioner står Steinunn Sigurðardóttirs kollektioner för en kärlek för hantverket, stickning och detaljer.

4 november besöker Steinunn Sigurðardóttir HDK. I sin öppna föreläsning ”STEiNUNN” kommer hon att berätta om resan, genom segrar och bakslag, bakom skapandet av ett designdrivet företag och om kraften i hantverkskunnandet.

2008 fick Steinunn Sigurðardóttir motta Torsten och Wanja Söderbergspriset med motiveringen:
"Efter att ha verkat i flera kända modehus har Steinunn Sigurðardóttir sedan 2000 lett en egen verksamhet från Reykjavik med stor internationell framgång. Hennes formgivning visar på en gedigen erfarenhet med en hög modegrad och finslipad kvalitetskänsla. Kollektionerna vittnar också om högtstående skräddarkunskap och materialkännedom. Med den isländska naturen som inspiration har Steinunn Sigurðardóttir givit Norden en respektingivande representant på den internationella modescenen."

Steinunn Sigurðardóttir gick ut kandidatprogrammet i modedesign på Parsons School of Design, New York 1986. Efter utbildningen har hon arbetat hos Ralph Lauren och varit toppdesigner hos Calvin Klein och Gucci. Hennes kollektioner visas i Reykjavik, Paris, Köpenhamn och New York. Steinunn Sigurðardóttir har mottagit många priser för sina bidrag till isländsk kultur, till exempel Årets designer och Isländska falkorden – Islands största utmärkelse. Hon håller även utbildningar och föreläsningar runtom i världen.

Nu är Steinunn Sigurðardóttir i Göteborg inför prisutdelningen av årets Torsten och Wanja Söderbergspris till den isländske grafiske formgivaren Hjalti Karlsson. Hon kommer att hålla en öppen föreläsning på HDK 4 november kl 12-13. Föreläsningen hålls på engelska.

Till Steinunn Sigurðardóttirs hemsida


VÄLKOMMEN!

Tid: måndag 4 november kl 12-13
Plats: Aulan/Biblioteket, HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg