Övriga nyheter

HDK SÖKER: Postdoktor i design och samhälle med inriktning migration

HDK – Högskolan för design och konsthantverk och Institutionen för Globala Studier (IGS) söker en postdoktor för att bedriva forskning om relationen mellan design, samhälle och migration. HDK och IGS söker i denna utlysning mötespunkter mellan design/konsthantverk och migrationsstudier.

Vi är intresserade i projektförslag där olika perspektiv, metoder och former för spridning av forskningresultat kombineras med utgångspunkt i design/konsthantverk och migrationsstudier. HDK och IGS är särskilt intresserade av forskning som kombinerar teoretisk analys, empiriska metoder och konstnärligt utövande och där forskningsresultaten består av så väl artiklar som konstnärliga uttryck så som artefakter, dokumentationer av interventioner, utställningar mm.

Forskningen bedrivs vid HDK och IGS samt inom centrumbildningen Centrum för global migration (CGM).

Anställningen är tidsbegränsad, två år.
Sista ansökningsdatum: 15 augusti 2017.

Mer information om utlysningen och hur du söker