Övriga nyheter

Stipendier, jubel, och tårta på terminsavslutningen

Till tonerna av popundret Maja Gödicke, som studerar design på HDK, avslutades terminen med jordgubbstårta och stipendieutdelning.

Efter tal av prefekt Ulf Dalnäs hölls den traditionella stipendieutdelningen som prisade såväl nuvarande som tidigare studenter.

Stipendier till HDK:s studenter, utdelade vid tidigare tillfälle:
Elina Nilsson (child culture design, avancerad nivå) har tilldelats Carl Larsson-stipendiet 2017.
Sofia Bankeström (smyckekonst, avancerad nivå) och Vanessa Fernandez (möbeldesign inriktning trä, avancerad nivå) har tilldelats medel ut Bertha Neuberghs/Lars och Yvonne Gurmunds stipendiefond.
Victoria Cody (textilkonst, avancerad nivå) har tilldelats Fredrika Bremer förbundet

Göteborgs slöjdförenings stipendier à 10.000 kronor gick till:
Victoria Cody (textilkonst, avancerad nivå) tilldelades ett stipendium till Niels-Henry Mörcks minne.
Vera Hint Kindgren (design, kandidat) tilldelades ett stipendium ur Zachrisson och Lindegrens fond.
Ammeli Engström (smyckekonst, avancerad nivå), Victoria Eugenia Sarria Paz (child culture design, avancerad nivå), Billy Andersson (tillämpad konst och formgivning, avancerad nivå) och August Olsson (design, kandidat) tilldelades stipendier ur Inga och Ove Blidbergs fond.
Dominika Kemilä (textilkonst, avancerad nivå) tilldelades ett stipendium ur Karna Askers fond.
Annie Hjälmefjord (child culture design, avancerad nivå) tilldelades ett stipendium till HC Ericssons minne.
Tina Hultsborn (keramikkonst, avancerad nivå) tilldelades ett stipendium ur Ole Kruses fond.
Jennifer Olsson (bild & visuell kultur) och Agnese Priekule (design, master) tilldelades varsitt stipendium ur Einar Forseths fond.
Emmy Goodwin (design, kandidat) tilldelades ett stipendium ur Lyckholms fond.
Fem studenter tilldelades stipendier ur samlade fonder: Klara Bothén (tillämpad konst och formgivning, avancerad nivå), Frida Wadle (design, kandidat), Kevan D'agostino (Business & Design, avancerad nivå), Wan-Ying Lin (smyckekonst, avancerad nivå) och Sofi Svensson (keramikkonst, avancerad nivå)
Ett antal stipendier till yrkesverksamma HDK-alumner delades också ut av Slöjdföreningen till: duon Åsa Norberg & Jennie Sundén, Camilla Blomgren, Elin Flognman och Anna Bauer.

Andrea Malanski Da Cruz (design, avancerad nivå) tilldelades stipendiet Prefektens val.

Därefter tackade Lina Lundberg, ordförande för Konstkårens HDK-sektion, alla studenter som varit aktiva inom studentkåren under året och på så sätt skapat ett bättre HDK. Hon avslutade med Matisse klassiska citat Creativity takes courage.

Höstterminen sparkas igång med gemensam uppstart för alla studenter 28 augusti 2017 kl. 10.00 i aulan.

TREVLIG SOMMAR ÖNSKAR HDK!