Utbildning

Min universitetsutbildning, från Göteborgs universitet, har tonvikten på information/kommunikation, kompletterad med internationella relationer, statskunskap och franska.

Yrkesbakgrund

Större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat inom kulturområdet, framför allt med film men också med teater. Jag har arbetat såväl strategiskt som praktiskt med projektledning, information och marknadsföring. I slutet av 80-talet började jag arbeta som informatör på Göteborgs Stadsteater och fortsatte sedan till ett arbete på Amnesty International, där jag var ansvarig för Amnestys kontor kontor i Göteborg, det första utanför Stockholm. Därefter återvände jag till teatern och arbetade som informatör på Angereds Teater.

Från teater övergick jag så småningom till film: i början av 90-talet arbetade som projektledare på Göteborg Filmfestival. Under flera år därefter var jag anställd på filmbolaget GötaFilm. Arbetet på GötaFilm innebar allt ifrån att läsa manus och ha regissörskontakter till att göra casting för filmer, planera filminspelningar, ansvara för presskontakter och delta i en films lanseringsarbete. I slutet av 90-talet började jag arbeta på Film i Väst i Trollhättan. Där var jag, till att börja med, ansvarig för distribution av kort- och dokumentärfilm, men tog sedan över en nyinrättad tjänst som informatör. Mina huvuduppgifter var att bygga upp och ansvara för den interna och externa informationen och att vara en del av Film i Västs ledningsgrupp. Därefter gick jag vidare till att bli ansvarig för Västsvenska Filmkommissionen, där mitt uppdrag var att marknadsföra Västra Götalandsregionen som produktionsplats, huvudsakligen gentemot utländska producenter. Efter ca 14 år i filmbranschen kände jag mig nyfiken på att gå vidare och lämnade därför filmens värld för att börja på HDK.

Nuvarande arbete

Sedan augusti 2003 arbetar jag som Informationsansvarig på HDK och trivs väldigt bra med det.

Jessica Glanzelius

jessica.glanzelius [at] hdk.gu.se
+46(0)31-786 48 83
+46(0)708-591 662
Informationsansvarig, ställföreträdande högskolerektor

Portfolio

Jessica Glanzelius