Anette Thulin

Studenter

Anette Thulin

anettethulin [at] gmail.com
Spatial design. Jewelry & accessories. Crafts. Function. Playfulness.
tumme.jpg

IRL gillaknapp

Eftersom allt vi gillar på Facebook lagras i deras databas och det i sin tur resulterar i att fb endast visar saker på vår fb-wall i stil med det vi brukar gilla, så får vi bara se en liten del av "verkligheten". Jag har täljt en IRL gillaknapp så jag kan gilla vad jag vill utan att bli styrd. Skala 1:1 http://likeirl.tumblr.com/
ice.jpg

Icebreaker

Utefter en situation då jag var så nervös att jag behövde något att bryta isen med kom Icebreaker till liv. Icebreaker är en liten kylväska som rymmer exakt en isbit. Medföljer gör en liten hammare, spik och mini-presenning.

Kattrappa

Jag har hört att det finns en man i Majorna som virar ner en spann med ett rep från sin balkong. Därefter ropar han på sin katt som hoppar i spannen och katten hissas upp. Det här är en dokumentation på kattrappor sedda i Göteborg. Projektet innehåller hemmabygge som omfattar omtanke, design och arkitektur. Kattrappan är ett sådant hemmabygge. Beroende på hur du bor varierar kattrappans design. Standardmodellen är en träplanka till en balkong på första våningen. Det behövs inget bygglov för att ha en kattrappa. Följ gärna min dokumentation på: http://kattrappa.tumblr.com/

Bag seat

Skapa en extrastol utifrån givet material. Furubräda: 2000x25x170mm, 2stycken Metallrör: 1000x18mm & 500x15mm, Plåt: 500x250x1mm Att sitta bekvämt är nog viktigt för alla människor. Jag började fundera över hur och vart vi sitter. Främst sitter vi i inomhus miljöer. När vi samlas utomhus, till exempel i parker, så sitter vi oftast på marken. Efter ett tag blir det obekvämt då benen somnar och ryggen gör ont. Jag kom fram till att jag vill göra en stol tänkt att användas utomhus, men att jag fortfarande är kvar i samma ögonnivå som resterande i mitt sällskap. En som stol som är lätt att bära med sig så att du alltid ska kunna sitta bekvämt utomhus. Bag seat är en stol utan ben skapad för dessa tillfällen. Den går att fälla ihop när den transporteras. Bag seat kan även ställas in i olika vinkellägen vilket ökar komforten av att sitta utomhus.

Utforskande projekt. HDK sep-nov 2013

10 veckors utforskande. Kamp mellan min utgångspunkt och dit projektet tar mig. En fot på varje sida. Digitalt och analogt. Upptäcka nya dimensioner. Konkret blir abstrakt. Kompostion, kontraster, perspektiv, riktningar, djup, former, färger, improvisation, rumslighet, bildyta, synvilla, helhet.

Ring

Ring; tumstock och mässing.

Slangbellor

Slangbellor gjorda av hittade grenar. Inredningsdetalj, accessoar, lek & bus.

Kino goes Eco,

-- Profilerande projekt, HDK VT-14 -- Min projekttext: I wanted to enhance the clubvibe at Kino. Instead of adding elements to the interior I have worked with the base interior (the furniture). I have combined a table and an armature into one object. The light in the table reflects on the floor to set a mood. When peoples feet move in the light it creates a flow of shadows and light. Now at Kino they use round tables. A round shape takes less space than a rectangular shape. But the surface of a round shape is limited. Also if you put two round tables together it creates a space inbetween. I made my table in the shape of a hexagon. It creates a flow and softness to the room, but you can also puzzle as many as you like together without getting gaps in between.

.

Keramisk serie vars syfte är att uppmärksamma psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa är inte något samhället pratar om. Människor som lider av det lever ofta med det i tysnad på grund av samhällets oförståelse. Jag har skulpterat objekt vi använder oss av dagligen. Objekt som består av material som är sköra och tåliga på samma gång, objekt som kan gå sönder. Koppar, tallrikar, vaser och så vidare. Dessa objekt ser ut att vara ihoplimmade för att illustrera kroppen en människa med psykisk ohälsa lever i. Dessa objekt är tänkta att uppmärksamma psykisk ohälsa och att få folk att prata om det. Så att ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i tystnad.