Elin Rahnberg

Studenter

Elin Rahnberg

snyggabilly2.jpg
sverre+fannyskylt2.jpg
camillaskylt2.jpg
billyhdk.jpg
fanny+sverrehdk.jpg
camillahdk.jpg

ATT INTE VETA

En vägvisning
marcel.jpg

MARCEL DUCHAMP

Resultatet av en affisch-workshop där jag samarbetade med Lina Adamsson. Idé på utställningsaffisch för konstnären Marcel Duchamp.
found1.jpg
foun2.jpg

FOUND

Ett bokförlag med inriktning på reseböcker i vilka man får upptäcka människors personliga historia; rötter, ursprung och val.
yale4.jpg
yale3.jpg
yale2.jpg
yale6.jpg

YALE BY CHAD

En reseguide som är baserad på en specifik persons rötter, förutsättningar och val.
kille_hund.jpg

MIKE OCH HUNDEN

Illustration i bläck.
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto6.jpg
foto5.jpg
foto4.jpg

EN MINUT MED ULLF OCH HERRMAN

Fotobok om en hund och en katt och en minut. Jag sa sitt och resten fick de sköta själva.
7.jpg
6.jpg
2.jpg
4.jpg
8.jpg

BLISS AND HEAVEN

Paviljong, tänkt att stå i Slottsskogen, för videokonstnären Jesper Just och hans film Bliss and Heaven.
img018.jpg

PUCK

Oljemålning
arboretetjpg.jpg

VÄRLDENS PROMENAD!

Affisch för parkområdet Arboretet i Göteborgs Botaniska Trädgård. 300 olika trädarter från hela världen. 300 olika utropstecken.
over3.jpg
over2.jpg
IMG_4458.jpg
IMG_4384.jpg
IMG_4369.jpg
IMG_0783.JPG
over1.jpg

FÖRLORAR MAN SIN HISTORIA OM MAN FÖRLORAR MINNET AV DEN?

En undersökning om en människas historia och om när minnet av det som bygger upp den historien försvinner. Min farmors syster, som länge levde med sjukdomen Alzheimers, är utgångspunkten för projektet. Historien är någonting vi aldrig kan bli av med. Samtidigt kan den förändras och plötsligt försvinna för alltid. En serie Overhead-affischer, som man kan se och förändra men som ändå inte finns.
7-Elin-Rahnberg.jpg
2.jpg
4.jpg
7.jpg
monster.jpg

ATT ÅTERANVÄNDA

Affisch-serie och ett mönster. Delar ur ett sommarprojekt där minnen har blandats med nya upplevelser för att skapa bilder av viktiga platser och händelser ur min historia. Akvarell och bläck.
posterfinal.jpg

LET THERE BE NEON

Tre dagars Workshop med designbyrån APFEL där en utställning, en katalog, ett typsnitt och en affisch blev till. Ett samarbete; affisch för utställning.
gubbe2.jpg
gubbe1.jpg
katalog8.jpg
katalog2.jpg
katalog5.jpg
katalog13.jpg
uppifran3.jpg
bockerna.jpg

UPPTÄCK MAGASINET

Modell på installation och exempel på katalog. Ett projekt för Göteborgs Stadsbibliotek, som 2012 ska genomgå en stor ombyggnad. Efter besök, intervjuer och samtal förstod jag att digitala medier och tjänster på många sätt tar över den bundna boken och det fysiska huset. Jag kände tidigt att mitt arbete skulle handla om boken som objekt och det som omöjligt kan överföras till en e-bok. Att värdesätta boken som inspiration och källa till kunskap genom dess material, format, utseende och faktiska storlek. Mitt projekt handlar om böckerna i bibliotekets bokmagasin, som alla är tillgängliga att låna. Problemet är att magasinet inte är publikt, och utan möjligheten att se vad som finns där nere är det svårt att veta vad man kan finna då bibliotekets digitala katalog inte innehåller bilder. I magasinet finns bibliotekets äldsta och mest visuella böcker. Det är synd att de samtidigt är de mest osynliga. En bok som aldrig eller väldigt sällan lånas ut riskerar att gallras ut för att ge plats åt nyinkomna böcker. Min uppgift i detta projekt blev att öppna upp till magasinet och synliggöra de minst utlånade böckerna. Lösningen är en öppning i golvet som ständigt gör besökarna påminda genom att en film som tar dig genom magasinets gömda gångar och hyllor ger känslan av att du ser ner till våningen under. En föränderlig katalog ska placeras över öppningen / filmen, där varje sida visar en bok i dess riktiga format och utseende. I den katalog jag gjort som exempel riktar jag in mig på folianter (böcker i storformat) inom ämnet konst. I mitt exempel bildar 80 st böcker katalogens innehåll (i magasinet finns 1700 stycken vackra folianter enbart inom ämnet konst), som jag vill ska bli en del av i det publika biblioteket.