Emelie Andersson

Studenter

Emelie Andersson

emelie_andersson [at] mail.com

Emelie Anderssons underbara resa genom Sverige

Jag är ute på en resa. Vart jag är på väg och hur länge den kommer att pågå vet jag inte. Det jag vet är att jag ska ta mig genom Sverige. Jag ska väva mig fram. Väva en vän, en vän till en vän och en vän till en vän till en vän.. Jag vill skapa en kedja av relationer genom vårt avlånga land. Jag vill dela ett dygn av ditt liv med dig. Komma hem till dig och väva ditt porträtt. Sova en natt hos dig och äta frukost med dig morgonen efter. I utbyte vill jag ge dig ett porträtt. Inte av dig utan av den du kan skicka mig vidare till. Den person jag får dela nästa dygn med. Vems porträtt vill du ha? Klicka på länken ovanför bilden om du vill följa mig på min resa..

SällskapsGobeläng

Efter att ha vävt porträtt ett tag började jag fundera på varför jag gjorde det. Jag tyckte om det sällskapliga i det. Umgänget med bilden av ett ansikte. Men var det egentligen bilden jag ville umgås med? I mitt kandidatarbete bestämde jag mig för att söka upp folk. Folk som intresserade mig. Jag skickade brev till dem och föreslog att vi skulle träffas. Åkte hem till dem och vävde deras porträtt. Och under tiden umgicks vi. Det var det det hela handlade om. SällskapsGobeläng.

Sociable Tapestry

I’ve been weaving portraits for some time now. I liked the sociable aspect of it. Spending time with the picture of a face. But was it really the picture I wanted to spend time with? What about the person? I started to write letters to people. People who interested me. I suggested that we should meet. Spend some time together over a woven portrait. That’s what it is all about. Sociable Tapestry.

RemGobeläng

Arbete/arbetare på Göteborgs Remfabrik, en gammal textilfabrik som numera drivs som ett levande museum.

SnabbGobeläng

LiveGobeläng

Direktporträtt.

Fiskar

Historien upprepar sig

Detta ändlösa stycke stickning försöker förändra sig och ta ny form, men till syvende och sist är det samma gamla tråd som vanligt.

History repeats itself

This endless piece of knitting tries to take new shape, to reinvent itself, but at the end of the day it's the same old thread as always.

...