Linus Hultgren

Studenter

Linus Hultgren

linusepost [at] gmail [dot] com

Hallpall

Virtuellt landskap

Utforskande arbete placerat i ett virtuellt landskap. I ett utforskande projekt där man ger sig av på sidospår och drivs av nyfikenhet bildas ofta en stor idémassa. Ett inledande ämne ger uppslag till nya spår som i sin tur leder vidare till oväntade ämnen. Tankeflödet utvecklar sig exponentiellt och gamla tankar glöms lika fort som nya föds. Till slut blir det svårt att spåra ursprunget, som en konversation som drivits av fria associationer. Under det här projektet har jag skapat ett virtuellt landskap för att hantera dokumentation och tankeflöde i ett utforskande projekt.

Dokumentation Presentation Reflektion

Jag har på olika sätt gått igenom min dokumentation från ett år på HDK. Det är tusentals bilder som jag sorterat, gjort urval i, och presenterat för lärare. Jag har experimenterat med formaten stoppmotion, bildkartor, machinima-film, och virtuella världar. Syftet: Att få djupare förståelse för min egen arbetsmetod och för att utforska nya presentationsmetoder och förstå hur mitt arbete uppfattas.

Dokumentation Machinima

Skype-Arm

Lamp-Arm

Pussel-Hurts

byggelement

Ett system av byggelement. Inriktat mot workshops i andan av mass-samarbete, Deltagande, DIY, co-creation och maker-rörelsen. Arbetet är inspirerat av Otto Von Busch och hans opensloyd koncept och protokoll: http://www.opensloyd.org ´ Burning Man festivalen är den tänkta arenan för konceptet. Systemet bygger både organiska och mer mekaniska former.