Malin Wallin

Studenter

Malin Wallin

malinkawallin [at] gmail.com
_MG_8621.JPG
askungenbrodderi V och L.jpg

Askungenbroderi

Utställningen Homo Luden - den lekande människan, på Röhsska sommaren 2010. Min idé var Askungenbroderi. Ett sätt att sy till varandra, likt mössen i Askungen då de syr hennes klänning. Man ställer sig på varsin sida det uppspända tyget, väljer den tråd man vill börja med och syr sedan genom att skicka nålen med tråd fram och tillbaka till varandra.
_MG_2801.jpg
_MG_2769.jpg

Lilian och Bosse

Inför Upmarket på trädgårdsförningen, augusti 2011, tillverkade jag och Anna Pihl dessa galgar. Vi delar intresset att upphöja vardagsting. I detta fall galgen, som en osynlig trotjänare i garderob och hall. Vi ville ge dem personligheter genom ansikten. Materialet ville vi skulle vara trä, här björkfanér, för det är ett naturligt material som känns nära hud och kläder. Galgarna är handsågade med screentryckta ansikten och handmålade detaljer i färg. Inspirationen kommer från tidningar från 40-50-talet. Vill man beställa är man välkommen att gå in på lilianochbosse.blogspot.com för att se mer.
_MG_3126.JPG

Gungor

Sommaren 2011 innebar min sommarkurs att jag ville studera gungors plats och dess upplevelser. Jag ville undersöka vad som hände om man tog gungan från dess vanliga plats på lekplatser tillägnade barn, till offentliga platser för alla. Breda gungor med långa linor på oväntade platser. Hur skulle de bemötas och hur skulle de påverka miljön de sattes i? Bilderna nedan är från tre platser. Fösta testet i en trädgård, nästa i en kyrkopark och allra sist på en strand vid en camping. På min blogg kan ni läsa och se allt material med bilder och reflektioner kring detta arbete. <a href="http://attgunga.blogspot.com/" title="http://attgunga.blogspot.com/">http://attgunga.blogspot.com/</a>
lager.jpg

Lager

Det förbjudna. Hur mycket skrämmer det, eller lockar?...
utställning b.jpg
utst.jpg
statsb 3.jpg
stsad 4.jpg
utställning b.jpg

Utställning på Stadsbiblioteket Göteborg

Våra idéer tlll framtidens bibliotek berättade i bokform förstorade i rummet.
 1.jpg

Multikulturell årsmöbel till ljusgården på Göteborgs stadsbibliotek

I ett hus med historia och framtidsvisioner, finns det något man kan kalla husets hjärta och vad har det i så fall har för betydelse? Besökare på biblioteket beskrev detta med ord som mötesplats, samlingsplats, väntrum, en inre identitet för byggnaden och en plats att navigera utifrån. På stadsbiblioteket ansågs ljusgården innanför entrén vara den plats de flesta tänkte på som ett sådant rum. Arkitekten beskriver detta rum som; ”En central placerad ljusgård är byggnadens arkitektoniska och funktionella centrum”. Vid en tillbyggnation kommer entrén att flyttas och vad ljusgården ska rymma står fortfarande oskrivet… Det här är min idé. Reflektioner om tidens upplevelse, både av bibliotekets miljö och besökarnas alla åldrar, tillsammans med betydelserna av husets hjärta, gav mig idén till en rumslig multikulturell kalender. Detta arbetades fram till att bli en årsmöbel som genom sin form berättar om tid. Möbeln är i dess två halvcirklar uppdelad efter den gregorianska kalendern med tolv månader. Inuti är plats för sittande. Här ryms 24 personer. Infällda i möbelns rygg, i läshöjd, finns kalenderns berättelser om högtider och traditioner som firas i dagens mångkulturella Sverige och i världen. Dessa är tanken att besökare lätt ska kunna ta del av. Man ska kunna få en liten berättelse från vad som firas just den dagen man är på biblioteket eller någon annan dag man är nyfiken på. På detta enkla sätt får man lära sig om, och skapa förståelse för kulturer och dess historia, både sina egna och andras. Texterna berättas av personer som själva firar dem, vilka är de som känner dem bäst. Dessa är tänkta att kunna kompletteras av bibliotekets besökare med tiden och däri ständigt byggas vidare på. Runt hela möbeln löper, i en höjd särskilt anpassad för barn, alla dess dagar som brickor att känna, se och bläddra i. Cirkelns öppningar bjuder in och är anpassade för husets flöden. De ger samtidigt, med sin höga rygg och runda form, en trygg och avkopplande avskildhet. Materialvalen är trä, läder och koppar. Möbeln skulle med dessa material och dess levande berättelser åldras på ett vackert och värdigt sätt genom flera generationer. Ljusgården skulle bli en mötesplats i det ”nya” biblioteket för alla, en länk mellan det som varit och framtiden.
_MG_9795.jpg
_MG_9824.jpg
_MG_9817.jpg

utställning Världskulturmuseet hösten 2010

att uppmärksamma arkivet
ovan.jpg

Förundran

Malin Wallin Bild 1.jpg

Blenda och morfar Bernhard

Hur kan man formge möbler för barn utifrån respekten och inspirationen att de ska kunna lekas med på fler sätt än de jag som designer kan komma på? Hur kan de som karaktärsmöbler bli en del av leken och påverka rummet de sätts i? Utifrån de här frågorna har två möbler vuxit fram; Flickan Blenda och hennes morfar Bernhard. Deras huvuden kan man sitta på och deras magar rymmer barn, vatten, leksaker, luft och precis vad man vill. Armarna i ull är fyllda med linfrö och kan bytas ut mot hår och öron. Huvudena är mjuka och berättar om tankarna. I håret göms varelser och under magen rullar fem dolda fötter. Blenda och Bernhard är en del av släkten Balja, en möbelserie träbaljor för barn. En släkt i ask, ull, läder och nubb som kan leva länge och åldras vackert.
AFFISCH, ÄNDRINGAR.jpg

Mellanrum