Karin Karinson Nilsson

Studenter

Karin Karinson Nilsson

Keramikkonst grundnivå
karin-karinson-nilsson1w.jpg
karin-karinson-nilsson2w.jpg
karin-karinson-nilsson3w.jpg

Objects of Desire

Jag skulpterar med hårda saker, ready mades jag köper på loppmarknader eller får av vänner och bekanta. Jag fogar ihop och sätter samman föremålen med glasyr, leror, och glas.
Föremålen genomgår en förvandling, de tar sig an en annan skepnad, byter arena och talar till en annan publik.

Mitt intresse ligger hos de massproducerade och högkonsumerade föremålen, där estetiken ofta anses smaklös och där det materiella värdet är lågt. Massproducerade föremål har stor igenkänningsfaktor och väcker många associationer, berättelser och föreställningar om tid och liv. Det är föremål vi har och har haft omkring oss i flera generationer. Saker som vi stött på i olika sammanhang och händelser. Föremål är inte statiska utan är i ständig förändring, genom tid, trender, sammanhang och människor.

Våra liv utspelar sig i den materiella världen, vi lever av och genom det materiella och även i vårt tänkande är vi hänvisade till att använda saker konkret, symboliskt och metaforiskt. I mina skulpturer  tillvaratar jag den symbolik, estetik och de kulturella, sociala och etniska värden föremålen besitter och genom att förflytta föremålen till ett annat sammanhang än vi är vana att se dem, skapar jag motsättningar och utmanar vaneseenden.

Min fascination för ready mades handlar om föremålens inneboende symboliska och estetiska värden men också om humor och anonymitet som gör det möjligt för mig att fylla på föremålen med ny valfri mening. Jag är förtjust i idén att föremål massproduceras så att just jag  ska kunna fylla objektet med mening. Jag fyller dem med drömmar, längtan, begär, lust och önskningar. I mina skulpturer förstärker jag de känslor  jag har för föremålen och ger mig hän. Jag frossar!

Karin Karinson Nilsson
karin.son [at] hotmail.com
0733-101028

 

karin-karinson-nilsson1p.jpgLadda ner
karin-karinson-nilsson2p.jpgLadda ner
karin-karinson-nilsson3p.jpgLadda ner