Hur söker man

Hur söker man

Ansökningsomgången för läsåret 2015/2016 öppnar i början av december!

Du söker till våra utbildningar inom design och konsthantverk genom att lämna in arbetsprover/portfolio i DAP*. Ansökan sker i två steg du måste först anmäla dig on-line på antagning.se därefter laddar du upp dina arbetsprover/portfolio enligt anvisningar från oss.
Anvisningar om hur du laddar upp din portfolio finner du under rubriken Ansökan under den utbildning du vill söka till.

Sista anmälningsdag på antagning.se
DESIGN: 15 januari
KONSTHANTVERK: 2 mars
KONSTHANTVERK OCH DESIGN VID STENEBY: 2 mars
LÄRARUTBILDNING: 15 april

Sista dag för arbetsprover i DAP*
DESIGN: 2 februari
KONSTHANTVERK: 5 mars
KONSTHANTVERK OCH DESIGN VID STENEBY: 5 mars
LÄRARUTBILDNING: 22 april
 

*Arbetsprover i DAP

Arbetsproverna ska visa prov på din konstnärliga och din kreativa förmåga. Vi lägger lika stor vikt vid dina idéer som din förmåga att gestalta dina idéer. När du söker till någon av våra utbildningar på grundnivå (konstnärligt kandidatprogram) får du en speciell arbetsuppgift av oss som du ska lösa. Du ska också visa prov på arbeten som du själv väljer. Det kan t ex vara teckningar, målningar, foton, skulpturer eller andra tredimensionella arbeten som du fotograferar och laddar upp digitalt. Förutom konstnärliga förmåga så måste du också ha grundläggande behörighet för högskolestudier.

Nästan alla studenter har gått på en förberedande utbildning innan de söker till oss. Du kan leta efter en förberdande utbildning som passar dig och dina behov på
friks.se och folkhogskola.nu

Läs mer om grundläggande behörighet Göteborgs universitets webbsida

En antagningskommitté går igenom alla ansökningar och kallar sedan ett antal sökande till ett samtal. Efter samtalet avgörs vilka som antas.

Arbetsuppgiften och anvisningar om hur man söker till våra utbildningsprogram i design och konsthantverk hittar du under fliken ansökan för respektive utbildning på vår hemsida.

Har du möjlighet så passa på att besöka oss när vi har Öppet Hus den 28 november mellan kl.11.00-18.00. Mer information om dagen kommer i början av höstterminen. Öppet Husdagen är ett bra tillfälle att ställa frågor till våra lärare och studenter.Avancerad nivå

När du söker till avancerad nivå (konstnärlig masterprogam) krävs att du har en kandidatexamen eller motsvarande. Du lämnar in arbetsprover/portfolio samt en skriftlig målformulering. Intervju kan förekomma.

Anvisningar om hur man söker publiceras under respektive utbildning i början av december. Titta under rubriken ansökan!


Forskarnivå
Om ansökan till forskarnivå läs mer på Konstnärliga fakultetens hemsida


Har du fler funderingar om förkunskaper eller om hur man söker så hittar du kanske svaret under vanliga frågor och svar. Hittar du inte svar på dina frågor där så är du välkommen att höra av dig till vår Studievägledare Lena Collin lena.collin@hdk.gu.se 031-786 1107